Nagyvilág

Az iszlám Állam szerint bűnösök az Európába menekülő muzulmánok

Idén csak eddig százezrek menekültek Európába a Közel-Keleten tomboló háborúk elől, sokan az Irakban és Szíriában nagy területeket uraló Iszlám Állam jelentette veszély miatt hagyták el az otthonukat. A legtöbben Szíriából, Irakból és Líbiából érkeznek az öreg kontinensre, és az idén már kétezer-ötszáznál többen haltak meg a Földközi-tengeren át Európába igyekvő menekültek közül. Szakértők szerint a mostani az egyik legnagyobb menekülthullám a második világháború óta.

Súlyos bűn elhagyni az Iszlám Állam földjét

“Sajnos néhány szíriai és líbiai hajlandó kockáztatni a gyerekei életét és lelkét, feláldozva sokukat a veszélyes úton a háborúskodó kereszteseknek az ateizmus és szemérmetlenség törvényei által uralt földjére” – olvasható a szélsőséges iszlamista csoport Dabik című propagandalapjában.

Az angol nyelvű kiadvány cikkében azt írták, hogy legtöbben a szíriai kormányerők vagy a kurd fegyveresek uralta területekről menekülnek Európába. A radikálisok azt hangsúlyozták, hogy az Iszlám Állam földjeit önként elhagyók súlyos bűnt követnek el.

Elfelejtik a Korán nyelvét

A dzsihadisták úgy vélik, hogy a keresztény országokba költözéssel a muszlimok “a fajtalankodás, a szodómia, a kábítószerek és az alkohol állandó fenyegetésének teszik ki gyerekeiket vagy unokáikat”.

“Ha nem is esnek bűnbe, elfelejtik a Korán nyelvét – az arabot -, amely körülveszi őket Szíriában, Irakban, Líbiában és máshol, s így nehezebb lesz a visszatérés a valláshoz és annak tanításaihoz” – írták az interneten elérhető kiadványban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik