Nagyvilág

Orbánoznak a dánok: libanoni lapban rettentik el a menekülteket

Nem csak az Orbán-kormány hirdeti külföldön, hogy nem lát szívesen akárkit az országon belül. A dánok is felültek a hirdetéses vonatra.

Hirdetéseket helyezett el a dán kormány libanoni lapokban, amik célja, hogy elrettentsék a potenciális bevándorlókat. Írnak arról, hogy Dánia szigorítja a menekültek befogadását és felére csökkentette a nekik adható juttatásokat. Figyelmeztetnek, aki nem kap menekültstátuszt, annak azonnal el kell hagynia Dániát – írja a BBC.

Júniusban a kormányzó jobboldali Venstre került hatalomra, miután a kampányban bevándorlásellenes álláspontra helyezkedett. A Venstre parlamenti többsége ráadásul a migránsellenes Dán Néppárton múlik, ezért kedvezniük kell nekik.

Az utóbbi két napban sok menekült érkezett Dániába Németországon keresztül, de a többségük közölte, menne is tovább Svédországba. A dán média szerint több tucatnyi menekültet láttak Koppenhága felé gyalogolni. Dánia nem is akar új migránsokat befogadni, mondjuk náluk a társadalom 12 százaléka első vagy második generációs bevándorló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik