Nagyvilág

Búcsúlevelet írt a két amerikai tévés gyilkosa

A lövöldöző maga ellen fordította a fegyvert, végül a kórházban meghalt. Hosszú, zavaros búcsúlevelében azt írta, a charlestoni rasszista gyilkosság váltotta ki a dühét.

Meghalt a kórházban az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt két televízióst egy élő bejelentkezés közben – jelentette be Virginia állam közbiztonsági minisztere. A férfi a gyilkosság után autóval elsietett a helyszínről, majd egy autópálya mellett maga ellen fordította fegyverét. Kritikus állapotban vitték kórházba, ahol helyi idő szerint délután fél kettő előtt életét vesztette.

A feltételezett gyilkos korábban maga is annál a csatornánál dolgozott, ahol áldozatai. Még a lövöldözés előtt két órával érkezett egy 23 oldalas faxüzenet az ABC tévécsatorna hírműsorához, amit az ő nevével írtak alá, később a szerkesztőség telefonhívást is kapott, melyben a férfi elmondta, hogy lelőtt két embert. Ezután az ABC News átadta a dokumentumot a rendőrségnek.

A faüzenet a gyilkos búcsúlevele, amiből kiderül, hogy előre eltervezte a gyilkosságot. Azt írta: a rasszista indíttatású charlestoni templomi gyilkosság miatt akart bosszút állni és Jehova parancsolta neki, hogy cselekedjen.

A hosszú, csapongó levélben arról is írt, hogy szerinte faji diszkriminációnak, szexuális zaklatásnak és kegyetlenkedéseknek volt kitéve meleg feketeként. „Ez úgy tűnhet, hogy dühös vagyok. Az vagyok és minden jogom megvan hozzá. De amikor elhagyom a Földet, az egyetlen dolog, amit érezni akarok, a béke” – áll a levélben.

„A templomi lövöldözés volt az utolsó csepp a pohárban, de a dühöm folyamatosan gyűlt. Egy ideje két lábon járó puskaporos hordó vagyok, ami a robbanásra vár” – írta a gyilkos.

Korábban a WDBJ televízió vezérigazgatója elmondta: a gyilkos a munkatársuk volt, riporterként dolgozott. Tehetséges és tapasztalt kolléga volt, de kibírhatatlan természetű, ezért váltak meg tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik