Nagyvilág

Volt Raiffeisen-elnök lehet az osztrák menekültügyi koordinátor

Christian Konrad évek óta segíti egy bécsi hajléktalanszálló és befogadó központ munkáját. Kapcsolatait a menekültügy kezelésében is kamatoztathatja.

Bírálta az osztrák kancellár azokat az EU-tagállamokat, melyek a menekültelosztási kvóta ellen foglaltak állást – tudósít az MTI. Werner Faymann egy interjúban azt mondta, hogy a kvóták nélkül lehetetlen lesz megoldani a helyzetet.

Az osztrák kormány először ült össze a nyári szünet után, az ülés napirendjén a menekültügy kezeléséről szóló, öt pontból álló kormányjavaslat szerepelt. Szó esett az embercsempészek elleni határozottabb fellépésről és arról, hogy a hadsereget jobban bevonják a helyzet kezelésébe: az emberek szállításában és a táborok építésében segítenek majd a katonák.

Faymann kancellár és Reinhold Mitterlehner alkancellár kedden délelőtt azt jelentette be, hogy a Raiffeisen bank volt elnökét, a 72 éves Christian Konradot támogatják a menekültügyi koordinátori pozícióra való kinevezéssel. Az ősztől hivatalba lépő koordinátor feladata lesz, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatot a civil szervezetekkel és az önkormányzatokkal és elősegítse a párbeszédet. Konrad már évek óta segíti Bécsben az egyik hajléktalanszálló és befogadó központ munkáját. A hivatalos felkérésre még a héten sor kerülhet. A volt bankelnök mérvadó gazdasági és politikai kapcsolatokkal is rendelkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik