Nagyvilág

Szétzúzta a vasúti felüljáró a túl magas teherautót – videó

Magabiztosan haladt teli gázzal, majd darabjaira hullott, mintha szétrobbant volna.

Újabb teherautó-áldozatot szedett a massachusettsi Westwood városában található, mostanra már hírhedtté vált East Street-i vasúti felüljáró, aminek rendszeresen nekiütköznek figyelmetlen teherautósofőrök. A balesetet bemutató felvételt a helyi rendőrség kamerája rögzítette, amit pont azért helyeztek el a felüljárónál, mert olyan sokan mentek neki.

 

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint 2014-ben 15 ütközés történt a felüljárónál, ahol több figyelmeztető tábla is jelzi, hogy a felüljáró mindössze 3,2 méter magas. A közelben lakó nő a WCVB televíziónak elmondta: olyan sok az ütközés, hogy „mostanra már teljesen hozzászoktunk”. Egy férfi pedig hozzátette: a sofőrök „minden egyes alkalommal zavart és csodálkozó arckifejezéssel szállnak ki, nem értve, mi történt velük”.

Legutóbb június elején történt egy hasonló eset, amit szintén közzétette a westwoodi rendőrség a hivatalos YouTube-oldalán.

 

Nem ez az egyetlen ilyen teherautó-gyilkos amerikai vasúti felüljáró. Két éve mi is beszámoltunk egy, az észak-karolinai Durham városában álló, több mint százéves szerkezetről, ami elé már egy erős fémgerendát is felállítottak a helyi hatóságok, olyan sok teherautó, lakókocsi és kamion ment neki. A 2,7 méter magas felüljárónál egy közelben lakó férfi rakott ki kamerákat, hogy rögzítse az ütközéseket. Összeállítását már több mint 3 milliószor nézték meg. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik