Szórakozás

Teherautókat gyilkoló vasúti felüljáró

A száz éves szerkezetet a világ legkeményebb felüljárója lehet. Még mindig áll, pedig rendszeresen nekimennek a magas építésű járművek.

Hiába a sok figyelmeztető tábla, az Észak-Karolinai Durham városában álló vasúti felüljárónak rendszeresen nekicsapódnak a teherautók és kamionok, amelyek magasabbak 2,7 méternél. A sok beszorult jármű feltűnt a közelben dolgozó Jurgen Hennek, aki 2008-ban kamerákat állított fel, és elkezdte rögzíteni a majdnem havi rendszerességgel történő ütközéseket – írta a WRAL.com. Még egy weboldalt is létrehozott a felüljárós baleset bemutatására 11foot8.com címen. A név a felüljáró magasságára utal, ami 11 láb 8 inch.

A “teherautógyilkos” vasaúti felüljáró Durhamben – havi rendszerességgel mennek neki
Fotó: Google Street View

Az állami közlekedési hatóságnál azt mondták a WRAL-nak, hogy már mindent megtettek, hogy ne kerüljenek az arra járó teherautók szorult helyzetbe. A felüljáró előtt több figyelmeztető táblát is elhelyeztek, hogy jelezzék, csak a 2,7 méternél alacsonyabb járművel férnek át, valamint kiépítettek egy magasságérzékelős rendszert, amely figyelmeztető fényeket kapcsol be, ha egy túl magas jármű érkezését érzékeli. A hatóság szerint mást már nem tudnak tenni.

Ahogy azonban a lefilmezett balesetekből készült összeállításból kiderül, egy csomó sofőrnek ez sem volt elég, és a masszív felüljáró továbbra is skalpolja a teherautókat, kamionokat és lakókocsikat. A szerkezet – amelyet 1912-ben építettek – egyelőre jól bírja a megpróbáltatásokat. Minden egyes baleset után megvizsgálták, de egyszer sem találtak károsodást, de a biztonság kedvéért a felüljárót üzemelő vasúttársaság egy erős fémgerendát állított fel a szerkezet előtt, hogy ne a felüljárónak csapódjanak neki a figyelmetlen sofőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik