Nagyvilág

Minél fiatalabb lányokkal akart szexelni a Subway szóvivője

jared fogle (Array)
jared fogle (Array)

Durva pedofilbotrány rázta meg a szendvicsláncot: volt szóvivőjük egészen leplezetlenül nyomult tinilányokra, borítékolható volt a lebukása.

Beleremeghet a Subway gyorsétteremlánc is, akkora botrány rázta meg egyik fő reklámarcukat, Jared Fogle-t: a férfit elfogta az FBI pedofília vádjával – írja a Daily Beast. Fogle karrierje azzal indult anno, hogy állította, a lánc szendvicseit ette és egy rakat kilót ledobott magáról, így csakhamar a cég szóvivője lett belőle. Most a vádak szerint nőket – köztük prostituáltakat – próbált rávenni, hogy hozzák össze 14 év körüli kislányokkal.

Fogle otthonát egy hónapja kutatták át a rendőrök gyerepornó után, most pedig már a vádlottak padján ülhet. 5-12 év közötti börtönre és dollármilliós kártérítésekre számíthat, ha beigazolódnak a súlyos vádak. Josh Minkler ügyész azt mondta az esetről, az kimeríti a vagyonnal, státusszal és titoktartással való visszaélést. Hozzátette, a nyomozás során 47 ezer képet, 159 ezer szöveges és 27 ezer e-mail üzenetet néztek át.

Az indianapolisi rendőrség vezetője, Richard Hite kemény szavakkal üzent a pedofiloknak: “Biztos akarok lenni benne, hogy egy üzenetet küldtünk most: elrejtőzhetsz az otthonod falai között, az interneten, a laptopodon és a tableteden. Meg fogunk találni. Nézünk, figyelünk, meg fogunk találni.”

 

Fogle környezete hasonlóan érezhetett, felesége válást jelentett be, a família pedig közölte, sokkolták őket a vádak és kiábrándultak Jared Fogle-ból. Egy Taylor nevű cimbora is a rendőrök látókörébe került, ő látta el 2011-15 között Fogle-t gyerekpornóval. Nemcsak a sötét neten közkézen forgó filmeket adott neki, hanem ő maga is rögzített titokban felvételeket 12 gyerekről, órákba rejtett kis kamerákkal.

Fogle sokat utazott alapból, sok utazását direkt gyerekek hajhászására használta. 2010-13 között rendszeresen járt New Yorkba 16-17 éves lányokkal szexelni. Persze ők se voltak elég fiatalok, adott nekik pénzt, hogy szerezzenek fiatalabb alanyokat. A Taylor által titokban lefilmezett gyerekek közül Fogle többel társasági eseményeken találkozott is, ismerte őket. A rendőrök hanganyagokra is szert tettek, amiken Fogle pedofil gyakorlatáról beszél másokkal.

A Business Insider információi szerint a Subway étteremtulaját arra akarta rávenni a férfi, hogy vegyen részt egy hármas szexben Fogle kiskorú unokahúgával. A nőt amúgy Fogle arra is rá akarta venni, hogy szexeljen pénzért más férfiakkal, hogy eközben ő ezt kukkolhassa. A nőnek több sms-t is küldött, amiben ezeket sulykolta. Végül egy floridai nő szivárogtatott olyan infókat a rendőröknek, hogy július 7-én házkutatást tartottak Fogle-nél. Az adott nő azt állította, Fogle mondta neki anno, hogy a gimis csajok mennyire szexik, de ezt Fogle ügyvédje szerint a nő fabrikálta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik