Nagyvilág

Azt mondta a kollégája: “Jó reggelt!” Kibukott rajta

Merges(210x140).jpg (Array)
Merges(210x140).jpg (Array)

Az egész új-zélandi história egy "meleg vagyok" felirattal kezdődött, aztán elszabadult az érzékenység, a munkaügyi hatóságnak kellett rendet vágnia.

Teljesen kiborult a Pak’n Save új-zélandi áruházlánc egyik dolgozója azon, hogy munkatársa azt mondta neki egy nap: “Jó reggelt!” – írja a NZ Herald. A dolognak persze volt előzménye, a két férfi a menedzsment közvetítése nyomán nem szólhatott egymáshoz. Ennek oka az volt, hogy a jóreggeltező munkatárs korábban kollégája névtáblájára írta, hogy “meleg vagyok”.

Jacob Abiar emiatt felmondott 2013 szeptemberében, arra hivatkozva, hogy a lánc nem védte meg őt a zaklatástól. A zaklató, Mobin Ansorali azt állította, ő csak ugyanúgy köszönt a munkatársának, mint a többinek szokott. Abiar szerint azonban itt már faji zaklatás is felmerült és a Munkaügyi Kapcsolatok Hatóságához fordult. A hatóság a munkáltatónak adott igazat, közölte a céggel, tegye helyre a két férfi kapcsolatát. Amúgy rasszizmusra és zaklatásra utaló nyomokat nem lelt.

Közleményükben azt írták, a Pak’n Save egy multikulti munkahely, ahol 34 különböző nemzetiségből valók az alkalmazottak, érzékeny a kulturális és nyelvi ügyekre és segít a munkavállalóinak jól érezni magát. Hozzátették, mindkét vitázó férfi bajos háttérből érkezett, a cég pedig segített nekik a beilleszkedésben.

Az elejétől fogva rosszban volt a két férfi, a csúcspont volt a melegezés, holott Abiar nem is meleg. A cég ekkor kikötötte, hogy Ansoralinak bocsánatot kell kérnie, külön is helyezték őket, és nem beszélhettek egymással. Aztán jött a köszönős incidens, amin Abiar úgy felhúzta magát, hogy azt mondta, ha ő visszamenne a munkahelyére, kést is vinne és kinyírná Ansoralit. A cég meg hiába kérte, hogy jó munkaerő, jöjjön vissza dolgozni, nem tette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik