Nagyvilág

Obama jókívánságait küldi Önnek is

barack obama, áder jános (Array)
barack obama, áder jános (Array)

Az elnök elkötelezett a szoros amerikai-magyar kapcsolat mellett és a jogállamiság fontosságára is emlékeztet ünnepi levelében.

Barack Obama jókívánságait küldte az amerikai nép nevében augusztus 20. alkalmából Áder János köztársasági elnöknek és a magyar népnek – tudósít az MTI.

A budapesti amerikai nagykövetség által továbbított levélben az Egyesült Államok elnöke felidézte: a magyar államalapítás ünnepén arra emlékeznek, hogy több mint ezer évvel ezelőtt Szent István király Európa részévé tette Magyarországot, amire igazi történelmi teljesítményként tekintenek. Obama szerint ezen a napon az Egyesült Államok és a Magyarország közötti jelentős kapcsolatot is ünneplik, melynek alapja a demokrácia melletti elkötelezettség. Ezt a kapcsolatot erősebbé teszi a gazdasági együttműködés, és a közös szándék a biztonság megteremtésére Irakban, Afganisztánban és a Balkánon – írta.

„A transzatlanti család tagjaiként folyamatosan igyekeznünk kell fenntartani azokat az alapvető elveket és értékeket, amelyeken a demokrácia és a szabadság alapszik” – emelte ki az elnök, emlékeztetve olyan fontos elvek és intézmények fontosságára, mint a jogállamiság, a tolerancia, valamint a fékek és ellensúlyok rendszere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik