Nagyvilág

Lövöldöztek egy török turistalátványosságnál

Lövöldözés tört ki Isztambulban egy népszerű turisztikai látványosság, a Dolmabahcse palota közelében, amely egyúttal a török miniszterelnök isztambuli irodáinak is otthont ad.

Az Al Jazeera Törökország jelentése szerint két, automata fegyverekkel felszerelt férfit fogtak el a Dolmabahcse palota közelében.

A BBC-nek egy szemtanú azt nyilatkozta: a lövések előtt robbanást hallott, ezt azonban hivatalosan még nem erősítették meg. A helyszínt lezárták.

A fegyveresek az épület bejárata előtt posztoló rendfenntartókra támadtak. A Hszinhua kínai hírszolgálat értesülései szerint a rajtaütésben egy rendőr megsebesült. Ahmet Davutolgu kormányfő a támadás idején Ankarában tartózkodott.

A török kormány az előző hónapban összehangolt hadjáratot indított a terrorizmus ellen. Azóta a biztonsági erők az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet észak-szíriai állásai mellett a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) észak-iraki létesítményeit is támadják, illetve Ankara beleegyezett abba, hogy amerikai harci gépek az Iszlám Állam elleni csapásokhoz használhassák a szíriai határ közelében lévő incirliki légi támaszpontot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik