Nagyvilág

Horvát túsz: a terroristák először pénzt akartak

Később megváltoztatták követeléseiket, ezért a zágrábi kormány úgy gondolja, hogy két terrorista szervezet állt a horvát férfi elrablása mögött.

Vesna Pusic horvát külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatón ismertette csütörtökön, hogy Tomislav Salopeket július 20-án rabolták el. Fogva tartói nyolc nap után váltságdíjat kértek a túszért. Követelésükkel a francia céget keresték meg, amelynek a horvát férfi az alkalmazásában állt.

Augusztus 5-ig nem érkezett újabb fenyegetés, majd a Sínai-félsziget északi részén tevékenykedő Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) fegyveresei a börtönökben raboskodó “muzulmán nők” szabadon engedését követelték horvát túszuk elengedése fejében, és erre 48 órás határidőt szabtak. Ebből az egyiptomi és a horvát hatóságok is arra következtettek, hogy két külön szervezettel van dolguk: egyszerű emberrablókkal és terroristákkal – mondta.

Mivel még mindig nincs hivatalos értesítés arról, hogy az interneten közzétett fotókon valóban Tomislav Salopek kivégzése látható, a keresés ugyanolyan intenzitással folyik, mint korábban – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!