Nagyvilág

A szaúdi király veheti meg Berlusconi bunga-bunga palotáját

berlusconi villa (Array)
berlusconi villa (Array)

Minden jelentősebb állami vezető megfordult már a 154 milliárdos vityillóban, amit alagút köt össze a tengerparttal és mesterséges vulkán is van a kertjében.

154 milliárd forintnyi euróért adhatja el szerény szardíniai ingatlanát Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök a szaúdi királyi családnak – írja a Telegraph. A múlt héten már körbevezette a birtokon Mohamed bin Najef koronaherceget, a szaúdi trónörököst.

A hírhedt bunga-bunga partik helyszínéül is szolgáló villában hatvannyolc szoba és hat uszoda van. Hatalmas park, sőt még egy mesterséges vulkán is tartozik hozzá. A villa kertjében egyébként néhány éve a lesifotósok lencsevégre kapták a meztelenül hentergő volt cseh miniszterelnököt is.

Az egyik leginkább elhíresült attrakció a birtokon az a fürdőbarlang, ahonnan titkos föld alatti alagút vezet ki a tengerpartra. Berlusconi korábban azt mondta: azután építtette, hogy halálos fenyegetéseket kapott, de magas rangú vendégei, mint Tony Blair brit miniszterelnök vagy Vlagyimir Putyin orosz elnök is használta, amikor a tenger felől érkeztek.

Berlusconi egyébként már egy ideje árulja a birtokot, britek, oroszok, arabok is érdeklődtek, de nem sikerült nyélbe ütni az üzletet. A szaúdiakat viszont azután kezdte el komolyan érdekelni, hogy a francia Riviérán tüntetések is voltak ellenük, mert a királyi család és hatalmas kísérete teljesen megbénította a nyaralóövezet életét. A szardíniai Berlusconi-villa ugyanakkor alaposan el van látva mindenféle biztonsági eszközzel, ezekkel még 2004-ben, miniszterelnöksége idején szerelte fel az olasz állam.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik