helmut schmidt (Array)
Nagyvilág

Kórházba került a volt német kancellár

Kiszáradás miatt egy hamburgi kórházba szállították Helmut Schmidt volt német kancellárt. Nem győzzük hangsúlyozni: folyadékbevitel!

A hamburgi St. Georg Klinika szóvivője az AFP francia hírügynökségnek megerősítette, hogy a 96 éves volt német szociáldemokrata vezető pénteken bekerült az intézetbe.

A Hamburger Abendblatt és a Bild című német lapok értesülése szerint az 1974 és 1982 között hivatalban lévő kancellár a kiszáradás tüneteit mutatta. A dohányzás iránti szenvedélyéről ismert Helmut Schmidt kevés folyadékot ivott, dacára annak, hogy Németországban jelenleg kánikula van.

“Szerencsére semmi súlyos” – idézte a Bild a hamburgi kórház egyik főorvosát, aki szerint az első vizsgálatok után ki tudták zárni, hogy a volt kancellárnak szívproblémái lennének. A német lap úgy tudja, hogy Helmut Schmidt legkésőbb hétfőn elhagyhatja a klinikát.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!