Nagyvilág

Jó ember a Cecilt lelövő az amerikai vadász

Egy zimbabwei vadász szerint csak, mert jelenleg kevés nála gyűlöltebb ember van a világon. A zimbabwei férfi egy kicsit elfogult, mert ő szervezte az orvvadászatot.

Walter J. Palmerről írtunk már korábban, ő gyilkolta meg Cecilt, az oroszlánt. Cecil a Hwange Nemzeti Park lakója volt, és három éve került a hírekbe, amikor száműzte őt a családja, de ezek után alapított egy újabb falkát, amelynek ő lett a vezére.

 Kép: Twitter

Az amerikai fogorvos különös kegyetlenséggel végzett az oroszlánnal: lefizette a vadőröket, akik kicsalogatták Cecilt a nemzeti parkból (mert annak területén illegális a vadászat), ezek után Palmer nyíllal rálőtt az állatra, majd két napig követte, és fegyverrel végzett vele. Ezek után megnyúzták az oroszlánt, akinek levágott fejéből trófea lett.

A fogorvos 50 ezer dollárt (14 millió forint), (más források szerint 55 ezer dollárt fizetett) segítőinek. Most a főszervező megtörte a csendet, a BBC idézte az AFP-nek nyilatkozó vadászt. „Nagyon sajnálom, ami Palmerrel történik, mert ő nem csinált semmi rosszat, ő jó ember” – mondta.

A fogász ellen indult hatósági vizsgálatot a zimbabwei férfi komolytalannak nevezte, ugyanakkor ezek a vádak elég komolyak. A törvények szerint a férfi 15 év börtönbüntetést is kaphat.

Kapcsolódó hír, hogy szeptember végéig elhalasztották annak a profi vadásznak a tárgyalását, aki a vád szerint segített Cecil, a híres zimbabwei oroszlán megölésében.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik