Nagyvilág

Schwarzenegger olyan elegánsan lealázta az oroszlángyilkos fogorvost, hogy csak pislogunk

Schwarzenegger, Cecil (Array)
Schwarzenegger, Cecil (Array)

Amióta nem politizál a Terminátor, egyre jobb arcnak tűnik.

Ugye emlékeznek arra az amerikai fogorvosra, aki jelenleg a világ leggyűlöltebb embere? Walter J. Palmer azzal vívta ki az elképesztő ellenszenvet, hogy megölte Zimbabwe (de talán egész Afrika) legismertebb oroszlánját. Cecil a Hwange Nemzeti Park lakója volt, és három éve került a hírekbe, amikor száműzte őt a családja, de ezek után alapított egy újabb falkát, amelynek ő lett a vezére.

Az amerikai fogorvos különös kegyetlenséggel végzett az oroszlánnal: lefizette a vadőröket, akik kicsalogatták Cecilt a nemzeti parkból (mert annak területén illegális a vadászat), ezek után Palmer nyíllal rálőtt az állatra, majd két napig követte, és fegyverrel végzett vele. Ezek után megnyúzták az oroszlánt, akinek levágott fejéből trófea lett. A fogorvos 50 ezer dollárt (14 millió forint), (más források szerint 55 ezer dollárt fizetett) segítőinek.

Az ügyben az ENSZ után pl. most Arnold Swarzenegger is megszólalt. A filmsztár egy instagramos fotóval alázta porrá Palmert. (A kép felirata: „Ezek trófeák. Ez nem.”)

#5forBigCats

Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) által közzétett fénykép,2015. Júl 30., 12:21 PDT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik