Nagyvilág

Bassos úrnak pokolian fáj a háta, állítása szerint egy kövér utas miatt, ezért perel

etihad (Array)
etihad (Array)

Beperelte a légitársaságot az elégedetlen utas, aki belesérült kényelmetlen kényszerpózába.

Kapcsolódó cikkek

James Andres Bassos egy 2011-es hosszútávú repülőúton kényelmetlen órákat élt át: egy túlsúlyos, folyton köhögő utas mellett kellett Dubajtól Sydney-ig ülnie, a kicsavart pózba pedig belesérült a háta. A Guardian cikke szerint a férfi ezért úgy döntött, bepereli az Etihad légitársaságot.

A queenslandi bíróságra beadott keresete szerint az utastársa szájából folyt a nyál és eleve akkora volt, hogy átfolyt az ő székére. Hiába kérte a személyzetet, hogy szeretne átülni máshova, csak sokadik kérésre kerítettek neki alternatív ülőhelyet, a stewardessekét.

Itt sem lehetett állandóan, egyszer egy órára, egyszer 90 percre kellett visszatérnie eredeti ülésére. Azért perel, mert kifacsart pozícióban kellett ülnie utastársa mellett, amitől fokozódott a hátproblémája. Az Etihad korábban azzal utasította el a panaszát, hogy nem szokatlan, hogy egy túlsúlyos vagy köhécselő utas repüljön náluk. A bíróság viszont befogadta a keresetet és utasították Bassost, hogy decemberben jelenjen meg egy orvosi vizsgálaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik