Nagyvilág

Bíróság előtt a Cecilt lelövő orvvadász társai

Bíróság elé állították azt a két zimbabwei férfit, akik segítséget nyújtottak egy dúsgazdag és rovott vadászati múltú amerikai fogorvosnak Zimbabwe leghíresebb és egyik legöregebb oroszlánjának megöléséhez.

Megírtuk korábban, Palmer azért ölte meg az oroszlánt, mert az hitte, a helyi hatóságok mindent elintéztek és beszerezték a szükséges engedélyeket. Majd hozzátette, ő nem tudta, hogy az oroszlán, amit először számszeríjjal megsebzett, majd lőfegyverrel lelőtt, ennyire híres és ekkora kedvenc.

A zimbabwei természetvédők szerint az amerikai vadász 50 ezer dollárt fizetett egy helyi vadásznak és a magánterület tulajdonosának a védett vadállat illegális elejtéséhez nyújtott segítségükért. A zimbabwei állampolgárságú férfiakat szerdán bíróság elé állították, és keresik Palmert is, akinek holléte jelenleg ismeretlen.

A vadász ellen vádat emeltek azért, mert nem akadályozta meg az amerikait Cecil “törvénytelen” megölésében. A magán állatpark tulajdonosát később hallgatják ki, és utána emelnek vádat ellene – közölték a nemzeti park illetékesei.

A ritka trófeára ácsingózó fogorvosról közben az amerikai média kiderítette, hogy 2006-ban hazájában, Wisconsin államban is csalárd módon, messze a vadászatra engedélyezett területen kívül ejtett el egy fekete medvét, amelynek tetemét több mint hatvan kilométert autózva vitte odébb a hatóságok megtévesztése céljából. Mindezért 2008-ban egy év próbaidőre bocsátották és pénzbírságra ítélték. Szexuális zaklatással is megvádolták, s bár ő mindent tagadott, 127 ezer dollár bánatpénzt fizetett volt recepciósának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik