Nagyvilág

Zabálják a brit politikusok a pornót, mintha nem lenne holnap

parlament pornó (Array)
parlament pornó (Array)

Ülnek a képviselők a parlamentben, előttük a laptop, hallgatnak egy tetszőleges vezérszónokat, majd inkább a netezést választják. És a pornót. De miért szeretik a nők Kim Kardashiant?

Kicsit sok az infó a leadben és még koherencia sincs benne? A végére lesz. Több is, mint gondolná.

Tavaly közel 250 ezer alkalommal töltöttek be pornóoldalt a brit parlament számítógépeiről. Voltak igen kiemelkedő hónapok, például áprilisban 42 ezer ilyen oldalbetöltést regisztráltak, ami visszaosztva napi 1300 alkalom, írja a Telegraph. Erős hónap volt az október is 2014-ben, akkor harmincezerszer kalandozott ilyen irányú weboldal felé a brit képviselő.

A tavalyi negyedmilliós szám azonban mindenképpen csökkenést mutat, mert 2013-ban százezerrel több pornós oldalletöltést regisztráltak a parlament hálózatáról. A Telegraph az oldalán megszavaztatta az olvasóit, szeretnék-e tudni név szerint, hogy ki milyen oldalakat keresett fel, hogy kiderüljön, melyik képviselő nézett pornót. A válaszadók 68%-a szeretné.

Ön is szeretné tudni, hogy ezen a téren mi a helyzet itthon? Igen? Na, ez lehetetlen. A magyar parlament honlapján olvashatjuk, hogy

“az Origo újságírója elvesztette a képviselők internethasználati szokásainak nyilvánossá tétele érdekében indított pert. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben mondta ki, hogy az Országgyűlés Hivatala által a képviselők részére – elsődlegesen a képviselők közfeladatának ellátásához – biztosított számítógépek adatforgalma személyes adatnak minősül. Az indoklás kiemelte, hogy a személyes adatnak nem csak egy adott képviselő által a magánhasználat körében látogatott oldalak minősülnek, hanem a képviselő személyes adata a közfeladat ellátása során látogatott oldalak listája is.”

Az Express is feltette egy kérdést: kevesebb pornót kellene nézniük a képviselőknek? Elsöprő “igen”-győzelem, a válaszadók 73%-a voksolt erre.

De hogy jön ide Kim Kardashian? Válaszolunk

Először úgy, hogy a választások előtti kampányban az újrázni készülő David Cameron (sikerült neki nyerni) robbantotta a celeb-bombát. A konzervatív párti David Cameron egy átlagos újságírói kérdést kapott, nézte-e a celeb valóságshow-ját. Cameron, ahelyett, hogy elintézte volna egy laza nemmel a választ, ennél sokkal tovább ment.

“Nem, de tudja, hogy rokonok vagyunk? Tizenharmad-unokatestvérek.”

A közös ősig egészen 1555-ig és Sir William Spencerig kell visszamenni az időben, állítja Cameron és egy családfa-kutató honlap.

Hogy aktualitása is legyen a dolognak – és itt ér össze a brit szál Kanye West feleségével és a nőkkel –, a Pornhub és a Redtube a napokban publikálta legfrissebb kutatását. A nők pornónézési szokásairól. Erre a két szájtra naponta közel 40 millióan kattintanak, 24%-uk nő. Kiderült, hogy a női nézők leginkább nőket szeretnek nézni, a legkeresettebb név pedig Kim Kardashian, rá keresnek a legtöbbször a női pornónézők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik