Nagyvilág

A brit miniszterelnök Kim Kardashiannal kampányol

David Cameron (David Cameron brit miniszterelnök, )
David Cameron (David Cameron brit miniszterelnök, )

Hamarosan választások lesznek Nagy-Britanniában, a kormányfő pedig már el is kezdte a kampányt, egy igazi nagyágyúval.

A konzervatív párti David Cameron egy átlagos újságírói kérdést kapott a Heat magazin riporterétől, nézte-e a celeb valóságshowját – írja a Telegraph. Cameron, ahelyett, hogy elintézte volna egy laza nemmel a választ, ennél sokkal tovább ment.

Nem, de tudja, hogy rokonok vagyunk? Tizenharmad-unokatestvérek.”

A közös ősig egészen 1555-ig és Sir William Spencerig kell visszamenni az időben, állítja Cameron és egy családfa-kutató honlap.

Nem hisszük, hogy ecsetelni kellene, kicsoda is Kim Kardashian, de egy képet mutatunk azért.

 Ő az, előszeretettel fotózza magát, hátulról többnyire. És Kanye West a férje
Kép: Kardashian / Instagram 

Majdnem kamionsöfőr, most újrázna

Az interjúból a szokatlan rokon lelepleződése mellett az is kiderült, hogy a miniszterelnök korábban katona, farmer és kamionsofőr is szeretett volna lenni, végül mégis a politikai pályát választotta, “bár ebben egészen az egyetem befejezéséig nem voltam biztos” – tette hozzá.

Az interjú előtt nem sokkal a kormányfő formálisan tájékoztatta II. Erzsébet királynőt a parlamenti feloszlásáról, valamint arról, hogy május 7-én új választásokat tartanak. A Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt pedig már meg is tartotta rövid kampánynyitó beszédét.

Követendő magyar példa?

A brit miniszterelnök legújabb húzása akár egy nagyszerű kampányfogás is lehet, ha pedig az, könnyen előfordulhat, hogy Orbán Viktor is előrokkul egy szuperhíres celeb rokonnal. Ugyanis a keményen dolgozó kisemberek szlogent is a szigetországból vettük. A brit Konzervatív Párt a 2013-as kongresszusa után találta ki a legújabb jelmondatát, “for hardorking people”, vagyis “a keményen dolgozó emberekért”. Orbán pedig a 2015-ös évértékelőjében rukkolt elő a fordulattal.

Tűkön ülve várjuk, ki lesz az orbáni tizenharmad-unokatestvér, tippelni sem merünk, de kommentben várjuk az olvasók ötleteit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik