Nagyvilág

Közel félmilliárd forint értékű kokaint találtak banánok között egy Tescóban

banán (Array)
banán (Array)

Az öt darab, egykilós csomagot egy dobozban, a gyümölcsök alatt fedezte fel egy áruház alkalmazottja az angliai Wokinghamben.

Egy a többitől eltérően, piros szigetelőszalaggal lezárt banános dobozra lett figyelmes egy fiatal Tesco-alkalmazott, a Londontól nem messze, északkeletre fekvő Wokingham egyik áruházában. Amikor a raktáros közelebbről is megvizsgálta a dobozt, a gyümölcsök alatt öt darab, egyenként legalább egykilós, fehér port tartalmazó csomagot talált – írja a Mirror.

Az áruház vezetése azonnal értesítette a rendőrséget, akik lefoglalták a nagy mennyiségű anyagot, amiről úgy gondolják, hogy kokain. A kábítószer piaci értéke, a tisztaságától függően, nagyjából egymillió font (kb. 423 millió forint) lehet. A lap szerint az áruház vezetői és alkalmazottai egyaránt félnek attól, hogy az árujukat kereső csempészek megjelennek majd az üzletben.

A szállítmány Costa Ricaból érkezett Angliába. A Tescóban eladott banán jó része, heti 250 ezer doboz tizenkét, Costa Rica-i, illetve kolumbiai farmról érkezik az Egyesült Királyságba. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik