Gazdaság

A magyarokon teszteli a jövőt a Tesco

Tesco (Array)
Tesco (Array)

A brit multi egy pesti hipermarketben próbálja ki globális újításait.

A Tesco “létrehozza a jövő áruházait”. Ez a Váci úti hipermarketben már érezhető. Ott már megújult a zöldség-gyümölcs osztály, a pékség, illetve elsőként ott vezették be a “bolt a boltban” fejlesztést. Az új modell hamarosan Székesfehérváron is bemutatkozik.

Az áruházlánc élvezetesebbé, kényelmesebbé tenné a bevásárlást, például a korábbiaknál alacsonyabb polcokkal, új termékekkel, különlegességekkel. A jövő áruházaiban megújulnak a zöldség-gyümölcs osztályok, nagyobb hangsúlyt kapnak a speciális (bio, nemzetközi, gluténmentes) élelmiszerek.

Európában a Váci úti Tescóban mutatkozik be először a shop-in-shop újítás is. A “bolt a boltban” koncepció alapján az előtérbe költöznek olyan új bérlők, akik kínálatukkal kiegészítik a Tesco választékát, ráadásul egy helyen több vásárlást is könnyedén el lehet intézni.

Az áruházlánc közleménye szerint a következő hónapokban gyűjti és értékelik a vásárlók visszajelzéseit. A cég reméli, hogy javul a Tesco versenyképessége, az átalakítások újabb munkahelyeket teremtenek, hiszen a nemzetközi tapasztalatok és hazai kutatások szerint a vásárlók igénylik az újszerű megoldásokat – írja a Pénzcentrum.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik