Deutsch-Tamas(960x640).jpg (Array)
Nagyvilág

Deutsch azt kívánta, a medve mégis legyen játék

Mármint nem magának, hanem a Transindex egyik újságírónőjének.

Jókora marék, viccnek álcázott hétköznapi hímsovinizmussal dobta szembe a hallgatóságot Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a 26. Tusványos tábornyitóján, írtuk korábban. A politikus beszédét egy „axióma rangjára” emelt mondással zárta: „Az asszony nem ember, a sör nem ital és a medve nem játék.”

A Transindex most arról ír, a Fidesz EP-képviselője, nevezzük fenegyereknek, azt mondta “Kertész Melindának azt kívánom, hogy annak a kijelentésnek a harmadik része, amelyikbe belekötött, is legyen igaz, legyen neki a medve játék.”

Az újságírón kívül a Transindexnek is hasonlókat kívánt amiatt, hogy szerinte „sikerült bevinni a haladó értelmiség szempontját a tusványosi fertőbe”. Deutsch mondatai az Az EUborka görbülete. Magyarország kontra EU? című előadáson hangzottak el.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.