Nagyvilág

Szélsőjobbosok, antifasiszták és rendőrök csépelték egymást

zavargas(210x140).jpg (Array)
zavargas(210x140).jpg (Array)

Ausztráliában is feszít a muszlimkérdés, ekörül voltak a napokban komoly összecsapások.

Súlyos összecsapások robbantak ki az ausztráliai Melbourne-ben, miután tüntetést hirdetett egy rasszista csoport, és az ilyenkor szokásos antirasszista felvonulók is megjelentek. A Reclaim Australia, azaz Visszaköveteljük Ausztráliát szervezet gyűlése már eleve furán indult, az őslakosok iránti tiszteletet fejezték ki, majd kikeltek a multikulturalizmus és az Iszlám Állam ellen – tudósít a News.com.au.

 

A párszáz tüntetőt kettős rendőrsorfal védte a több ezer antirasszista tüntetőtől. Érdekesség volt, hogy a muszlimellenes tüntetés hátterében egy keresztény felekezet áll, így a megjelentek közt sok nem fehér ausztrál is volt, így Srí Lanka-i, indiai vagy épp afrikai tüntetők is. Persze klasszikus, horogkeresztes tetoválásos nácik is megjelentek, de őket nem látták túl szívesen.

Mindenesetre leginkább az antirasszista tüntetés eszkalálódott: minden áron megpróbáltak a muszlimellenesek közelébe férkőzni, aminek az lett a vége, hogy mindenki összecsapott mindenkivel: neonáci vert antifasisztát és fordítva, na meg a rendőrök mindenkit. Nem tudni, hányan sérültek meg és hány embert vettek őrizetbe, de mindkét szám magas lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik