Nagyvilág

Akkora pánikban vannak a görögök, hogy gyorsan felvásárolják az összes Apple-terméket

Gorogorszag(960x640).jpg (Array)
Gorogorszag(960x640).jpg (Array)

Aztán ha majd nem tudnak zenéket venni az Iphone-ra, szidhatják a kormányt. A görögök mindenesetre megtalálták a befektetések jövőjét. 

Szorongó költekezés. Így nevezik azt, amikor valaki a jövővel kapcsolatos aggodalmai miatt megpróbálja előre elkölteni a pénzét, hogy ne később veszítsen rajta. Ezt csinálják most a görögök, a Bloomberg riportja szerint meg is találták azt, amibe fektethetik a pénzeket. 

Vasárnap rugdoshatják ki Görögországot az eurózónából, és ha ez megtörténik, nem csak a pénzük veszti el az értéke nagy részét, de minden más is drágulni fog. A görögök ezért megrohamozták az elektronikai boltokat, és a pénzüket az Apple számítógépeibe fektetik.

Egyrészt azért, mert ez később jóval drágább lehet, másrészt azért, mert jobban tartják az árukat, mint a többi notebook. Egy négyéves asztali Mac még bőven eladható az eredeti ár feléért, ami kifejezetten jó ártartás. 

Persze a megvásárolt Apple-termékekkel még lesznek problémák. A görög kormány nemrég tőkekontrollt vezetett be, hogy a bankok a pánik miatt ne menjenek még hamarabb csődbe. Emiatt a görög bankszámlákról külföldi cégek számláira sem lehet pénzt utalni. 

Ez nemcsak abban akadályozza meg a görögöket, hogy a pénzüket kimenekítsék az országból, de abban is, hogy dalokat vásároljanak az Ituneson. Az Apple online boltját ugyanis elvágták Görögországtól. Ugyanígy az Icloudot és a Paypalt is, ezért ha valakinek most jár le az előfizetése, nem tudja megújítani. 

Egyszerűen nem várta senki, hogy a XXI. században egy európai ország bankhálózatát egyszerűen leválasztják a külföldi cégekről. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik