Nagyvilág

Rutinletartóztatás végén lőtte szitává a gyanúsítottat a rendőr

agyonlott-tolvaj(960x640).jpg (Array)
agyonlott-tolvaj(960x640).jpg (Array)

A testkamera felvétele tisztázta, hogy nem hibáztak az egyenruhások – megrázó videó.

Rutinfeladatnak indult, egyszerű bolti lopás miatti letartóztatásnak, a végén Gabriel Green őrmester mégis szitává lőtte a 47 éves James Busheyt. Az eset május 31-én történt a Texas állambeli Applebee egyik nagyáruháza előtt. A Palestine város rendőrségén szolgáló járőröket a testkameráik felvételei alapján lefolytatott vizsgálat tisztázta. A megrázó videót a Palestine Herald-Press hozta nyilvánosságra.

Bushey állítólag sört lopott egy áruházból, ezért hívtak rá rendőröket. A kiérkező Green, és társa, Kaylynn Griffin egy közeli étterem mosdójában találták meg a férfit – írja a NY Daily News.

„Ön egy lopás gyanusítottja. Ne adja nekem a hülyét, lépjen ki, és jöjjön velünk. Videofelvétel készül önről” – figyelmezteti Green Busheyt, és egy darabig úgy tűnik, hogy a férfi nyugodt, és szót fogad. Azonban amint kiérnek az épület elé, a gyanúsított a zsebébe nyúl, és fegyvert ránt.

„Fegyver, fegyver” – sikít Griffin, Bushey pedig menekülni próbál, Green azonban tüzelni kezd. Az őrmester számtalan lövést ad le mire a férfi elterül.

Később kiderült, hogy Bushey fegyvere valójában egy 1911-es Colt mintájára gyártott, ártalmatlan, apró műanyag lövedékeket kilövő BB pisztoly volt.

Olvasói sztorik