Nagyvilág

Elajándékoz 32 milliárd dollárt egy szaúdi herceg

Al-Valíd bin Talal (Array)
Al-Valíd bin Talal (Array)

Al-Valíd bin Talal, a világ egyik leggazdagabb embere 32 milliárd dollárt (9064 milliárd forintot), teljes vagyonát jótékony célokra ajánlja fel.

A pénzt a következő években adja át Alwaleed Philantrophies nevű szervezetének “a kultúrák közötti megértés elősegítésének” és a szükséget szenvedő közösségeknek a támogatására – közölte szerdán a hatvanéves herceg, aki kiemelte: a felajánlás halála után sem veszíti érvényét. Internetes oldala szerint a szervezet egyebek mellett szegénység ellen küzdő világszintű projekteket támogat.

Az adománnyal a herceg szándékai szerint “egy sokkal toleránsabb és elfogadóbb világot teremt”, segíti az egészséges életmód terjesztését, járványok megelőzését, árvaházak és iskolák építését, falvak villamosítását, segítséget nyújt katasztrófák esetén és támogatja a nők jogait.

Al-Valíd herceg a Forbes magazin szerint Szaúd-Arábia leggazdagabb embere. A gazdagságát nem titkoló herceghez tartozik például egy ingatlanbirodalom számtalan luxushotellel, emellett a Twitterben is érdekelt. A Kingdom Holding Company elnökeként érkeltsége van a Euro Disney Parktól a Four Seasons hotelekig több vállalkozásban. A herceg épp a Vörös-tenger partján fekvő Dzsidda városában épít egy több mint ezer méteresre tervezett felhőkarcolót, amely a világ legmagasabb épületének címére tör.

Nem Al-Valíd az első milliomos, aki ilyen kaliberű felajánlást tett az elmúlt években: Warren Buffett, Bill Gates, Mark Zuckerberg és Michael Bloomberg is hasonlóan tetemes összegeket ajánlott fel emberbaráti célokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik