Nagyvilág

Az ENSZ főtitkára üzent a magyaroknak, a globális összefogás évét kéri tőlünk

ban-ki-mun(960x640).jpg (Array)
ban-ki-mun(960x640).jpg (Array)

Ban Ki Mun elmondta, hogy Magyarország és más országok idén csatlakoznak azokhoz az erőfeszítésekhez, hogy a klímaváltozás kérdésében "együtt tapossuk ki" a jövőbe vezető utat.

A magyaroknak címzett videóüzenetében elmondta, “olyan utat, amely az embereknek és a bolygónak is biztonságot nyújt, amely egy virágzóbb és élhetőbb jövő felé vezet” – fogalmazott.

Az ENSZ főtitkára az Élő Bolygónk klímavédelmi honlapon megjelent üzenetében azt mondta, a decemberben Párizsban megrendezendő klímacsúcson a kormányoknak történelmi lehetőségük nyílik arra, hogy véglegesítsenek egy jelentőségteljes és egyetemes klímamegállapodást.

Ban Ki Mun egyúttal köszönetet mondott Áder János köztársasági elnöknek azért, hogy a magyar államfő az ENSZ világméretű klímavédelmi akciója keretében vezető szerepet vállalt az elektronikus aláírásgyűjtésben, ezzel is elősegítve a párizsi találkozó sikerét.

“Élő bolygónk útja Párizsba vezet” – mondta a főtitkár, hozzátéve, hogy ez a kezdeményezés egyesíti a világ különböző tájain élőket, felerősíti hangjukat, és a világ vezetőinek tudtára hozza, hogy polgáraik cselekvést várnak tőlük az egészséges, alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő megteremtéséért.

Nincs vesztegetni való időnk – hangsúlyozta Ban Ki Mun, hozzátéve: rengeteget nyerhetünk, ha megragadjuk ezt a lehetőséget. Az ENSZ-főtitkár a klímaváltozás elleni cselekvésre biztatott mindenkit Magyarországon és a világ minden táján.

Korábban voltak olyan hírek, hogy Áder János köztársasági elnök azért állt bele ennyire a környezetvédelembe mint témába, mert ENSZ-főtitkári posztra gyúr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik