Nagyvilág
izlandi hajóbaleset (Array)

Két őrhajót is összezúzott az orosz vitorláshajó

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2015. 06. 14. 19:53

A hatalmas vitorlás túl kis helyen manőverezett, le is videózták, ahogy leamortizálja az izlandi parti őrség hajóit.

Bepipultak az izlandiak kissé az oroszokra, pedig semmilyen berepülő bombázó nem adott okot erre. Ahogy a Grapevine megírta, egy gyönyörű, négyárbocos orosz vitorlás kicsit összezúzta az izlandi parti őrség két hajóját.

A Thór és a Týr is kilyukadt és komoly sérüléseket szenvedett, de nem süllyedt el a Kruzensternnel való ütközés során. A két hajóval nem tudnak kifutni a nyílt vízre, amíg be nem foltozzák őket. Ásgrímur Lárus Ásgrímsson, a parti őrség műveleti igazgatója elmondta, a Kruzenstern biztosítójához fognak fordulni a károk megtérítéséért.

Na de mi is történt a reykjavíki kikötőben? Két napja horgonyzott a szép orosz vitorlás itt, majd el kívánta hagyni a kikötőt. A nagy hajóval nem sikerült túl jól a manőverezés, ezért az belement az egyik őrhajóba, ami egy másik mellett horgonyzott, ezért sikerült egyszerre két hajót leamortizálni. Az esetről ez a videó készült.

seglskip

Rússneskt seglskip siglir á Varðskipin Týr og Þór í Reykjavíkurhöfn 11.júní 2015

Posted by Magnús Stefán Sigurðsson on 2015. június 11.

 

A Kruzensternt a németek építették 1926-ban Bremerhavenben, majd 1946-ban háborús kárpótlásként a szovjetekhez került. Mostanság önkéntes legénység teljesít rajta szolgálatot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.