Nagyvilág

Két őrhajót is összezúzott az orosz vitorláshajó

izlandi hajóbaleset (Array)
izlandi hajóbaleset (Array)

A hatalmas vitorlás túl kis helyen manőverezett, le is videózták, ahogy leamortizálja az izlandi parti őrség hajóit.

Bepipultak az izlandiak kissé az oroszokra, pedig semmilyen berepülő bombázó nem adott okot erre. Ahogy a Grapevine megírta, egy gyönyörű, négyárbocos orosz vitorlás kicsit összezúzta az izlandi parti őrség két hajóját.

A Thór és a Týr is kilyukadt és komoly sérüléseket szenvedett, de nem süllyedt el a Kruzensternnel való ütközés során. A két hajóval nem tudnak kifutni a nyílt vízre, amíg be nem foltozzák őket. Ásgrímur Lárus Ásgrímsson, a parti őrség műveleti igazgatója elmondta, a Kruzenstern biztosítójához fognak fordulni a károk megtérítéséért.

Na de mi is történt a reykjavíki kikötőben? Két napja horgonyzott a szép orosz vitorlás itt, majd el kívánta hagyni a kikötőt. A nagy hajóval nem sikerült túl jól a manőverezés, ezért az belement az egyik őrhajóba, ami egy másik mellett horgonyzott, ezért sikerült egyszerre két hajót leamortizálni. Az esetről ez a videó készült.

seglskip

Rússneskt seglskip siglir á Varðskipin Týr og Þór í Reykjavíkurhöfn 11.júní 2015

Posted by Magnús Stefán Sigurðsson on 2015. június 11.

 

A Kruzensternt a németek építették 1926-ban Bremerhavenben, majd 1946-ban háborús kárpótlásként a szovjetekhez került. Mostanság önkéntes legénység teljesít rajta szolgálatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik