Nagyvilág

Földhöz vágott egy fekete lányt a fehér rendőr Texasban

rendortexas(960x640).jpg (Array)
rendortexas(960x640).jpg (Array)

Kihívták a rendőröket egy csomó 18 éveshez. Ők pedig az összes feketét megbilincselték, miközben a fehérek csak néztek. Aki felháborodott, arra fegyvert rántott az egyik rendőr.

A texas-i McKinney-ben felefüggesztettek egy rendőrt, miután kikerült a netre egy videó arról, ahogy a földhözvág egy bikinis fiatal lányt. Egy csomó fiatal ünnepelte a videón az iskola végét. A rendőröket azért hívták ki, mert a lakók szerint sokuknak nem lett volna joguk a közuszodánál szórakozni. Álíltólag verekedés is volt, egy lány és egy anyuka esett egymásnak. 

A szemtanúk szerint a rendőrök megérkezése előtt a helyiek rasszista megjegyzéseket tettek a fekete fiatalokra. Azt mondták nekik, hogy menjenek vissza a nyomornegyedekbe. A rendőrök látványosan csak a fekete fiatalokat igazoltatták.

Eric Casebolt a videón látványosan a földre terít egy fiatal fekete lányt, aki nem csinált semmit, ráadásul bikiniben állt. Ezután sokan felháborodva futnak oda, Casebolt pedig azonnal fegyvert ránt a fekete tinédzserekre. Csak a társai tudják lenyugtatni. 

Casebolt 10 éve dolgozik a rendőrségnél, ő a városi szakszervezet alelnöke. 2008-ban az év járőre is volt.

Ez már a sokadik hasonló felvétel fehér rendőrök diszkriminációjáról az Egyesült Államokból. Többek között  Eric Garner és Michael Brown halála (Brownról nem volt videó) hozta felszínre azokat az etnikai feszültségeket, ami a főként fehér rendőrök és a lakosság között van a többségében feketék lakta környékeken. 

Legutóbb Baltimoret lobbantotta lángra, hogy a letartóztatás alatt meghalt egy fiatal fekete férfi, Freddie Gray. Ez volt az első olyan eset, hogy egyáltalán eljárást indítottak volna a rendőrök ellen. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik