Martin Schulz (Array)
Nagyvilág

Schulz megfenyegette Athént

Lehet, hogy ebből még nagy baj lesz.

Drámai következményei lehetnek annak, ha elutasítja a nemzetközi hitelezők pénzért reformokat követelő javaslatait, fenyegetett Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke.

A politikus a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak nyilatkozott. Ebben kiemelte, hogy az Európai Unió kész kompromisszumot kötni a görög kormánnyal, a hitelezők már tettek engedményeket.

“Óva intem a görög kormányt attól, hogy elhárítsa a feléje nyújtott segítő kezet”, mondta Schulz, aki eddig is a görög rendezés támogatója volt. Hangoztatta ugyanakkor, hogy Athén “kifut az időből és drámaiak lesznek a következmények”.

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök korábban bírálta a hitelezők által támasztott feltételeket, amivel gyakorlatilag holtpontra futtatta a tárgyalásokat, amivel azt kockáztatja, hogy csődbe jut Görögország és kihullik az euróövezetből.

Schulz éppen ezért hangsúlyozta, hogy Ciprasznak és pártjának, a radikális baloldali Szirizának el kell fogadnia azt, hogy nemcsak választóinak tartozik felelősséggel, de Görögországának és az Európai Uniónak is.

Ajánlott videó