Nagyvilág

„Az Európai Néppártnak eszében sincs kizárni a Fideszt”

Europai-Neppart(1)(960x640).jpg (Array)
Europai-Neppart(1)(960x640).jpg (Array)

Monika Hohlmeier bajor EP-képviselő szerint vannak vitás kérdések, de azokat barátokként kell rendezni. A Magyar Hírlapnak nyilatkozva sérelmezte, hogy kevés szó esik a magyar kormány sikereiről.

“A frakció nevében nem beszélhetek ugyan, de azt elmondhatom, hogy nem vagyunk a Fidesz ellen. Eszünkben sincs kizárni a magyar kormánypártot a frakcióból, tényleg csak egy-két emberről van szó, aki ilyesmit szorgalmaz” – mondta Monika Hohlmeier a Magyar Hírlap szombati számában közölt interjúban.

Az EP-képviselő nagyon örül annak, hogy a magyar miniszterelnök többször is egyértelműsítette, hogy nincs a halálbüntetés bevezetésére szándék a kormányban.

Valamit biztosan jól csinál ez a kormány

Az interjúban elmondta azt is: a bevándorlást illetően együtt kell működni, Németországban, és különösen Bajorországban jól ismerik a problémát. Úgy fogalmazott: “az illegális bevándorlók, a más uniós országokból érkezők és a menekültek kérdését világosan szét kell választanunk”. A kérdésben Magyarországon indított nemzeti konzultációban azonban semlegesebben megfogalmazott kérdéseket javasolt volna.

Monika Hohlmeier szólt arról is: nagy baj, hogy Magyarország folyton csak kritikát kap, miközben sok mindenért dicséretet érdemelne. “Minden problémával és akadállyal szembemenve keményen küzdenek a romák integrációjáért. Sokkal többet tesznek, mint mondjuk Románia vagy Bulgária” – mondta a bajor EP-képviselő. Kiemelte: a gazdaság növekszik, ez se mondható el minden uniós tagállamról. “Szóval, valamit biztosan jól csinál ez a kormány” – tette hozzá.

Az Európai Parlament szerdán szavaz Magyarországról. A „magyarországi helyzet” két témát jelöl: Orbán Viktor halálbüntetéssel kapcsolatos kijelentéseit és a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik