Nagyvilág

Elég nagy a baj, mert hiába vehettünk 1949 óta bármikor Kettcar nevű pedálos gyerekgokartot, most csődbe ment a cég, ami a világ első alumíniumvázas kerékpárját piacra dobta

Gokart (Array)
Gokart (Array)

A Kettler.

Csődvédelmet kért a Kettler német sportszergyártó társaság. A vállalat szerdai közleménye szerint az arnsbergi bíróságon kezdeményezett fizetésképtelenségi eljárás célja a működés átszervezése és annak megelőzése, hogy a céget a tulajdonossal – az alapító Heinz Kettler lányával – “nem egyeztetett módon átvegye egy pénzügyi befektető”.

Az 1949-ben alapított családi vállalkozás legismertebb terméke a Kettcar nevű pedálos gyerek gokart. A Kettler dobta piacra az első alumíniumvázas kerékpárt, és gyárt számos további sportszert, például futópadokat, kondigépeket és ping-pong asztalokat, valamint kerti bútorokat és játékokat.

A nagyjából kétezer embert foglalkoztató vállalatnak több gyára van Észak-Rajna-Vesztfália és Saar-vidék tartományban, és működtet üzemet Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Lengyelországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik