Nagyvilág

Szijjártó Péter újranyitotta a magyar nagykövetséget Kuala Lumpurban

szijjártó kitüntet (Array)
szijjártó kitüntet (Array)

A magyar gazdaság nagyon ráfekszik a malág gazdasági növekedésre.

Szijártó Péter újranyitotta kedden Kuala Lumpurban hazánk malajziai nagykövetségét és megnyitotta a regionális kereskedelmi képviseletünket is. A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon azt mondta, erre azért van szükség, hogy a magyar gazdaság számára a lehető legtöbbet ki lehessen hozni a malajziai gazdasági fellendülésből.

Szijjártó Péter Kuala Lumpurban tárgyalt Anifah Aman malajziai külügyminiszterrel, valamint más állami intézmények és vállalatok vezetőivel is. A miniszter az MTI-nek nyilatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy a délkelet-ázsiai térség országai közül Malajzia Magyarország harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere. Az ország tízéves befektetési tervet fogadott el, amelynek keretében 444 milliárd dollárnyi tőkét mobilizál.

“Annak érdekében, hogy minél több beruházást tudjunk vonzani és minél többet tudjunk exportálni, újranyitottuk nagykövetségünket Kuala Lumpurban, valamint megnyitottuk a regionális kereskedelmi képviseletünket is” – mondta Szijjártó Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik