Nagyvilág

Elhagyta gyerekeit az anya, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz

Az ausztrál nő mindig arról beszélt, hogy mennyire szereti a gyerekeit és ők jelentik az életét. Azután mégis lelépett Szíriába.

Öt és hétéves gyermekét hagyta hátra egy ausztrál nő, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. A 26 éves Jasmina Milovanov azt mondta a gyerekek bébiszitterének, hogy elmegy a család új autójáért, de azóta nem látták. Később egy SMS-t küldött az éppen Törökországban tartózkodó volt férjének – megírta, hogy Szíriában van, a férfit pedig arra kérte, hogy menjen haza a gyerekekhez.

Az apát teljesen sokkolták a történtek. „Nem tudom elhinni, hogy képes volt itt hagyni a két gyönyörű gyerekünket” – mondta. Korábban az anya a Facebookon már tett szélsőséges iszlamista kijelentéseket, a volt férj azt mondta, próbált is vele beszélni erről. „Meg akartam győzni, hogy ez baromság és figyeljen oda, hogy kikkel tartja a kapcsolatot” – közölte.

Az anya nemrég a Facebookon is életjelet adott: azt írta, hogy jól van és „Szíria szent földjén” tartózkodik. A barátai rákérdeztek, hogy miért hagyta hátra a gyerekeket, erre a nő kitörölte a bejegyzést.

Jasmina egy közeli barátja felidézte, hogy a nő arról beszélt neki többször, hogy egy dzsihádista harcos férjre vágyik, akivel végül együtt lehetnek a paradicsomban. „De minden őrültsége ellenére elkötelezett anyának tűnt, mindig arról beszélt, hogy mennyire szereti a gyerekeit és ők jelentik az életét. Nem tudom, mi lelte” – mondta a barát.

Az anya a Facebookon ismerőse egy 21 éves ausztrál nőnek, Zehra Dumannak. Zehra hozzá hasonlóan gyerekeit hagyta hátra, hogy csatlakozzon Szíriában a terroristákhoz. Összeházasodott egy szintén ausztrál származású dzsihádistával, akit a decemberi esküvő után pár héttel lelőttek a harcokban. Zehra viszont Szíriában maradt és azóta azzal foglalkozik, hogy külföldről toborozzon menyasszonyokat a terroristáknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik