Nagyvilág

Még az azeri diktátor is helyrerakta Orbánt

Ilham Alijev szerint a multikulturalizmusnak nincs alternatívája.

Azerbajdzsán elnöke, Ilham Alijev is megszólalt nem sokkal az után, hogy kedden az Európai Parlamentben szétszedték Orbán Viktor bevándorlóellenes politikáját. A magyar kormányfő a kifogásokra azzal próbált reagálni, hogy Magyarország szerinte „soha nem volt multikulturális társadalom”.

Ehhez képest Alijev a twitteren azt írta: „A multikulturalizmusnak nincs alternatívája. A multikulturalizmus alternatívája legfeljebb az elidegenedés, a diszkrimináció, az idegengyűlölet, az iszlamofóbia és az antiszemitizmus lehet”.

A magyar kormány Azerbajdzsánt kiemelt szövetségesként kezeli, sőt, Orbán Viktor arról is beszélt korábban, hogy mind Magyarország, mind Azerbajdzsán egy „világos stratégia mentén irányított, vezetett, helyes irányba fordított ország”. Igaz, Azerbajdzsánban 1995 óta nem voltak tiszta választások, viszont mindennapos, hogy koholt vádak alapján börtönöznek be a kormánnyal szemben kritikus személyeket, akár csak azért is, hogy szóvá teszik, hogy miért lett iskolai tananyag az elnök lányának verse.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik