Nagyvilág

Vajdasági vérfürdő: széklábbal verték agyon a gyilkost

Hatalmas fegyverarzenállal készült fia esküvőjére az a férfi, aki a vajdasági Martonoson hat emberrel végzett vasárnap. Az 55 éves örömapa készült a tömegmészárlásra - írja a Bors.

Emmanuel Danjon véget vetett a vérengzésnek „A feleségét már meglőtte, a kisgyermeke ott állt mellette, cselekednie kellett. Egy széklábbal verte agyon a férfit. Önvédelem volt” – mondta el a Borsnak az egyik áldozat testvére, Péter.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: hat emberrel végzett egy 55 éves férfi a szerb-magyar határhoz közel eső vajdasági Martonoson és Oromon vasárnap, fia lakodalma után. Az első hírekben még az volt, hogy a lövöldöző férfi végül saját magát is lelőtte, de kiderült, ez nem így történt. A vasárnapi tragédia sérültjei között van Nathalia, az a francia asszony, akinek a férje vetett véget a vérengzésnek.

Az örömapa állítólag ellenezte fia esküvőjét, mert “nem tetszett neki a menyasszony”, a szombati lakodalomban sokat ivott, s vasárnap, a lakodalom után kezdett lövöldözni. Először a közeli településen, Ormoson agyonlőtte elvált felesége szüleit, majd átautózott Martonosra, ahol további négy emberrel végzett – köztük menyével és volt feleségével.

A Borsnak Péter elmondta: nem ez volt az első eset, hogy részegen agresszívan viselkedett a férfi. „A feleségével egy hónapja váltak el, akkor nagyon csúnyán megverte az asszonyt. Mégsem történt semmi, pedig azóta többször is haklálosan megfenyegette a családját. Kérték, vegyék el a fegyvertartási engedélyét, amit díjnyertes agyaggalamlövőként kapott. Mégsem tették. Közveszélyes volt” – nyilatkozta a lapnak. A falubeliek szerint a gyilkos örömapa egész fegyverarzenállal készült az esküvőre: autója csomagtartója tele volt puskákkal, töltényekkel.

A cikk szerint először a házban kezdett lövöldözni, kilyuggatta a falakat. Egyik rokonunkra, Lacira is rá¬emelte a fegyverét, azonban pont akkor fogyott ki a tár, így Laci el tudott menekülni. Miközben tárat cserélt, a bentiek megpróbálták rázárni a teraszajtót, de azt is szétlőtte. Valakit ott is eltalált, vérben úszott a bejárat – mondta el Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik