Nagyvilág

Majdnem 200 ember szorulhat a wacói mészárlás miatt

waco lövöldözés (Array)
waco lövöldözés (Array)

Szervezett bűnözési vádakkal nézhetnek szembe azok a motorosok, akik a kilenc halottal végződő lövöldözésben részesek lehettek.

192 ember ellen indul bűnszervezetben elkövetett cselekmények miatt eljárás a texasi Wacóban a hétvégén történt motoros leszámolás miatt, amiben kilencen meghaltak és 18-an megsérültek – írja a BBC.

A harc egy bevásárlóközpont előtti parkolóban tört ki, késekkel, botokkal, láncokkal és lőfegyverekkel estek egymásnak a különböző motorosbandák tagjai vasárnap dél körül. Egy szemtanú háborús zónához hasonlította a helyszínt, egy wacói rendőr pedig azt nyilatkozta, soha ilyen kegyetlen látványban nem volt része.

 

Miközben az öt banda tagjai egymást ölték, az itt lévő Twin Peaks étterem alkalmazottai és vendégei a hűtőhelyiségbe menekültek. Az élttermet amúgy a rendőrség egy hétre bezárta azzal az indokkal, hogy nagy veszélyt jelent a közösségre. Eleve megszállták a környéket attól tartva, hogy még több motoros érkezik ide vendettáért.

Patrick Swanton rendőrségi szóvivő amúgy egy vécében kitört vitával magyarázza az egész összecsapást (ami egy parkolóhely miatti zűrből indult ki), szerinte ez gyűrűzött ki a parkolóba. Hozzátette, elképesztő és hihetetlen, hogy egy civil se halt meg vagy sérült meg a lövöldözésben, amihez hasonlót ő 34 éves karrierje alatt sem látott még.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik