Nagyvilág

Tartózkodási jogot kapott a fuldokló nőt megmentő menekült

tevere (Array)
tevere (Array)

A 32 éves bangladesi férfi 2008-ban érkezett Olaszországba, ahol évek óta illegálisan tartózkodott.

Rómában, a Tevere-folyóból mentett ki egy fuldokló nőt egy 32 éves férfi, aki évek óta illegálisan tartózkodik az országban. Sobuj Khalifa 2008-ban érkezett Bangladesből Olaszországba, ahol jelenleg hajléktalanként él.

A megmentett, 55 éves helyi nő öngyilkossági szándékkal ugrott a folyóba. „Megláttam a testet és először azt hittem, hogy egy hatalmas hal” – modnta Khalifa. Miután rájött, hogy emberről van szó, először futni kezdett utána a parton, segítségért kiabált. A nőt azonban egyre jobban kezdte elsodorni az áramlat. Khalifa ruhástól ugrott a vízbe és kihúzta – sikerült megmenteni a nő életét.

„Nem féltem” – mondta a férfi. „Jól úszok, Bangladesben ráadásul halász voltam” – mondta. A római hatóságok bátorságáért tartózkodási jogot adtak számára.

A férfi egyébként nem él jól Rómában – lakása nincs, a híd alatt húzza meg magát. Most virágárusként dolgozik, amiből hetente mintegy ötven euró bevétele van, ennek nagy részét hazaküldi Bangladesbe beteg édesanyjának – tudósít a The Local olasz kiadása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik