Nagyvilág

A britektnél pénisszel is lehet szavazni

Slicc (Array)
Slicc (Array)

Dühös tiltakozásnak szánta akcióját a konzervatív politikus ellen, de terve nem jött be.

Minden bizonnyal érvénytelen szavazatot próbált meg leadni egy brit választó, amikor egy falloszt firkantott a walesi Glyn Davies neve mellé a szavazólapon, de tiltakozása végül nem érte el a kívánt hatást. A helyi választási bizottság ugyanis úgy döntött, a szavazat érvényes, mivel a péniszrajz a rubrikán belül maradt – jelentette a brit sajtó.

Az esetről maga a konzervatív politikus számolt be Facebook-oldalán, köszönetet mondva az ismeretlen választónak a támogatásért. “Nem vagyok biztos benne, hogy a művész érvényesnek szánta-e, de hálás vagyok” – írta a 71 éves konzervatív politikus, aki a szavazatok 45 százalékával tartotta meg képviselői mandátumát a brti parlament alsó házában. Davies hozzátette: ez volt “az egyik legviccesebb választási történet, amit valaha hallottam”.

A brit választási szabályok nem követelik meg, hogy a választók “X”-el jelöljék, hogy kire akarják leadni voksukat. Csak annyi a követelmény, hogy “a jelzés” maradjon a kijelölt rubrikán belül. A kérdéses péniszrajz pedig megfelelt ennek a követelménynek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik