Nagyvilág

Őrizetbe vették Csíkszereda vezetőit

Ráduly Róbert (Ráduly Róbert)
Ráduly Róbert (Ráduly Róbert)

A gyanú szerint több millió forintnyi kenőpénzt fogadtak el és túlárazott megbízásokat adtak.

Kapcsolódó cikkek

Őrizetbe vette Csíkszereda polgármesterét, Ráduly Róbertet és a város egyik alpolgármesterét, Szőke Domokost a román korrupcióellenes ügyészség – tudósít az MTI.

A székelyföldi város vezetőit szerdán este csendőrök vitték Bukarestbe kihallgatásra, miután házkutatást tartottak lakásukon és a csíkszeredai városházán. Az ügyészség még nem közölte, hogy mivel gyanúsítják őket, de a romániai sajtó úgy tudja, hogy Ráduly Róbert havi hárommillió forintnyi csúszópénzt kaphatott a parkolódíjak beszedésével megbízott cég tulajdonosától. Állítólag azzal is gyanúsítják a polgármestert, hogy 14 millió forintnyi csúszópénzt kapott egy áruház építési engedélyének kiadásáért és azért, hogy az áruház környékén forgalmi rendezést hajtsanak végre.

Szőke Domokost azzal gyanúsítják, hogy a valós összeg százszorosáért ítélt oda egy zöldövezeti munkálatról szóló megbízást egy bukaresti cégnek.

 Ráduly kihallgatásra érkezik. MTI

A két politikus őrizetbe vétele 24 órára szól, az ügyészésg viszont előzetes letartóztatásukat kérte a bukaresti törvényszéktől.

Az RMDSZ színeiben megválasztott Ráduly 2004 óta vezeti a 38 ezer lakosú székelyföldi várost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik