Nagyvilág

Nepáli földrengés: ötezer fölött a halottak száma

Tömegével próbálják elhagyni a lakosok a nepáli fővárost, Katmandut, de a kevés autóbusz miatt nagy a tülekedés. A hétvégi földrengés veszteséglistáján már 5 ezernél is többen vannak.

Szerda reggel már a rendőrségnek kellett beavatkoznia a központi buszpályaudvaron. A távozni akarók hajnal óta gyülekeztek, hogy sikerüljön felférniük valamelyik járatra. A nyugalmat a rendőröknek csak nehezen sikerül biztosítaniuk.

Ahogyan korábban megírtuk: szombat este gyilkos, 7,9-es erősségű földrengés rázta meg Nepált. Az Indiában, Tibetben és Bangladesben is pusztító rengések hatalmas lavinákat indítottak el a Himalájában, 17-en meghaltak, negyvenen megsérültek és többen eltűntek az ötezer méter magasságban lévő Mount Everest-alaptáborban tartózkodó hegymászók közül.

Nepál miniszterelnöke, Szusil Koirala tegnapi közlése szerint a veszteséglista elérheti a 10 000 főt.

A belügyminisztérium szerda déli közlése szerint reggel óta újabb háromszáz holttestre bukkantak, így a földrengés fellelt halálos áldozatainak száma 5006-ra emelkedett.

A pusztító földrengés 8 millió embert érintett a 28 millió lakosú himalájai országban. Közülük 1,4 millióan szenvednek hiányt élelemben – ismertette kedden az ENSZ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik