Nagyvilág

Meddig vállalható még Orbán Viktor az Európai Néppárt számára?

Ujhelyi-Istvan(2)(960x640).jpg (ujhelyi istván, )
Ujhelyi-Istvan(2)(960x640).jpg (ujhelyi istván, )

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke és EP-képviselőjeaz Európai Néppárt frakcióvezetőjét szembesítette a kormányfő szavaival.

Míg az Európai Parlament elnöke az EP migrációról szóló szerdai vitájában tette nyilvánossá, hogy tájékoztatást vár Orbán Viktortól a halálbüntetés visszaállításáról szóló nyilatkozatairól, az MSZP az Európai Néppárt frakcióvezetőjét szembesítette azzal, hogy a kormányfő egymilliárd forintot költ nemzeti konzultációnak hazudott álkérdésekre, amelyek újabb támadást jelentenek az európai értékek ellen.

“Megkérdeztük tőle: Beszélt Ön ezt megelőzően a saját pártcsaládjában lévő Orbán Viktorral? Manfred Weber a tagállamok polgárainak megkérdezését pozitívan értékelte, de hozzátette: meg fogja kérdezni a Fidesz elnökét az ügyről és “kritikus kérdésekre kritikus válaszokat fog adni”.

Ujhelyi szerint ez egyértelműen bizonyítja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz radikálisan szembemegy az európai közösség értékeivel, és végérvényesen szalonképtelenné vált. “Nem véletlen, hogy az EP-ülésén többször felvetődött: az Európai Néppártnak ideje lenne kizárnia Orbán Viktor és pártszövetségét.”

A migráció kérdésére Európa ma még keresi a választ, de hosszú távú megoldás csak egységes válaszokkal lehetséges. Orbán Viktor pedig ezzel is erőszakosan szembemegy. Sokatmondó, hogy a Fidesz EP-képviselői nem vettek részt a migrációról szóló vitában – emlékeztetett az EP-kéviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik