Nagyvilág

Tömegeket mészároltak le a terroristák

boko haram (boko haram)
boko haram (boko haram)

Miután a katonákkal végeztek a Boko Haram fegyveresei, a helyiek ellen fordultak, sokakra a házukat is rágyújtották.

Több tucat emberrel végzett az utóbbi napokban a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet Nigériában és Nigerben – tudósít az MTI.

A radikális milícia fegyveresei szombat hajnalban támadást indítottak egy katonai támaszpont ellen Nigerben, Karamga városában. A csádi hadsereg közlése szerint a biztonsági erők negyvennyolc tagjával végeztek a terroristák, harminchat katonát pedig eltűntként tartanak számon. Más források száz halottról számoltak be, a Csád-tó közelében található városban mintegy százötven katona állomásozhatott.

Szemtanúk szerint az összecsapásoknak rengeteg civil áldozata is volt: miután végeztek a katonákkal a szélsőségesek, a helyiek ellen fordultak, sokakra rágyújtották a házukat. Karamgát azóta sikerült visszafoglalnia a hadseregnek, a terroristák állásait a csádi légierő is bombázta.

A terrorszervezet tagjai Nigériában menekültekre is rátámadtak, huszonegy embert mészároltak le.

A Boko Haram visszaszorításának érdekében Nigéria, Niger, Csád, Kamerun és Benin februárban 8700 fős közös haderőt állított ki. Az elmúlt két hónapban sorra visszafoglalták a jelentősebb városokat a terroristáktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik