Nagyvilág

Péniszekkel harcol a kátyúk ellen egy ismeretlen „művész”

peniszes-katyu-1(960x640).jpg (kátyú, pénisz, graffiti, )
peniszes-katyu-1(960x640).jpg (kátyú, pénisz, graffiti, )

Obszcén rajzokat skiccel az úthibák köré, így azokat viharos gyorsasággal javítják meg.

Magyarország útjainak szinte minden méterén rajzolt péniszek virítanának, ha itt dogozna a rejtélyes, Wanksy nevű „útművész”. Az ismeretlen alkotó azonban a Manchestertől északra fekvő kisvárosok, Ramsbottom és Bury és utcáit rója, irgalmat nem ismerő festékszórójával. A módszere pedig amennyire egyszerű és provokatív, annyira hatásos is: a pénisszel dekorált kátyúk többségét rekordsebességgel tömködi be a közút kezelője.

 Kép: Facebook

„Valamilyen emlékezetes dologgal akartam megragadni a figyelmet, és ráirányítani a kátyúkra” – idézi a brit Metro a titokzatos rajzolót. „Nagyon úgy tűnik, hogy a mértese fallosz karikatúráknál semmi sem hatásosabb. Pedig eredetileg csak annyi volt a célom, hogy mosolyt csaljak az emberek arcára, és ráirányítsam a figyelmüket a problémára.”

 Kép: Facebook

A helyi önkormányzat természetesen egészen másképpen értékeli a tréfát, a szóvivő szerint nem csak ostobaság, de sokakat sért is a falloszrajzoló akciója. „Minden penny, amit arra költünk, hogy eltávolítsuk a firkákat, abból az összegből fog hiányozni, amit a kátyúk foltozására fordítanánk” – mondta.

Nem minden kátyút tömnek be ugyanis, azok közül, amiket Wanksy körberajzol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik