Nagyvilág

Börtönbe került a perverz kórházi ápoló

andrew-hutchinson(960x640).jpg (andrew hutchinson)
andrew-hutchinson(960x640).jpg (andrew hutchinson)

A 29 éves férfi eszméletüket vesztett nőket erőszakolt meg.

18 év börtönt kapott az a kórházi ápoló, aki eszméletüknél nem lévő betegeket erőszakolt meg – írja a Guardian. A 29 éves brit férfi egy 18 és egy 35 éves nővel közösült munkahelyén – ittasan. Mindezt még videóra is rögzítette.

A vizsgálatok során kiderült, hogy máskor is követett el hasonlót: egy zenei fesztivál egészségügyi sátrában két másik ájult nőt is molesztált. Erről szintén készített felvételt.

Még visszatámadni sem tudott

Az Andrew Hutchinson által elkövetett bűncselekményekre azután derült fény, hogy a férfit letartóztatták, miután lebukott, amikor leskelődő felvételeket készített egy szabadidőközpontban fiatal lányokról, akik között kilencéves is volt. A rendőrök házkutatást hajtottak végre nála, ekkor találták meg a felvételeket.

 Thames Valley Police

A megerőszakolt betegek nem tudták, mi történt velük, a nyomozók keresték meg őket. Egyikük azt mondta: ez még annál is borzalmasabb, mintha az utcán támadnák meg, mert akkor legalább annak a lehetősége megvan, hogy visszatámadjon. Egy másik áldozat azt mondta: soha többé nem képes megbízni a férfiakban.

A szabadidőközpontban lefényképezett nők egyike elmondta: úgy érzi, egész életében el fogja kísérni ez a megalázó és megdöbbentő cselekmény, amit ellene végrehajtottak. A férfinál leskelődő fényképek százait találták meg, a rendőrök nem tudtak mindenkit azonosítani, ezért várják azok jelentkezését, akik úgy vélik, áldozatául estek a férfi perverziójának.

Elárulta betegeit és kollégáit

Az ügyben eljáró bíró kijelentette: a férfi bűnei visszataszítóak, Hutchinson visszaélt a segítségére szoruló emberek tehetetlenségével. Az ügyben eljáró nyomozó azt közölte: örül annak, hogy a perverz ápoló jó időre rács mögé kerül, mert biztos abban, hogy ha nem akadnak rá, folytatja szégyenletes cselekedeteit. A nyomozó megköszönte az áldozatok bátorságát is, amellyel együttműködtek a történtek feltárásában.

Az érintett kórház vezető ápolója elmondta: elborzasztotta és sokkolta az, amit beosztottja tett, Andrew Hutchinson elárulta azokat a betegeket, akiknek a gondozásával volt megbízva és kollégáit, akik megbíztak benne. Belső vizsgálatot indítottak annak felderítésére, hogy mit lehetett volna tenni azért, hogy megakadályozzák az ápoló által elkövetett erőszakos cselekményeket.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik