Nagyvilág

Gyalogosok közé hajtott a vonat Macedóniában, 14 halott

Velesz városában egy hasadékban sétáltak a menekültek, amikor jött a vonat. Sok a halott.

Migránsok közé hajtott egy vonat Macedóniában, a balesetnek a macedón állami tévé szerint 14 halottja van. A Reuters szerint a baleset Velesz városának központjában történt, a bevándorlók egy hasadékban keltek át a síneken, amikor megérkezett a szerelvény. Egy kormányzati illetékes elismerte a baleset megtörténtét, de a halottak számát nem erősítette meg. Macedónia a Nyugat-Európába tartó menekültek fontos útvonalán fekszik – teszi hozzá a hírügynökség.

 

A szkopjei Alfa TV információi szerint a bevándorlók többsége Szomáliából és Afganisztánból érkezett Macedóniába. Amikor a mozdonyvezető észrevette a csoportot, amely a síneken és a sínek mellett haladt, fékezni és dudálni kezdett, de a vonatot már csak későn tudta leállítani, 14 embert elütött – számolt be a részletekről az Alfa TV.

Az MRT szerint a helyszínelés még folyik, a mentőcsapat is nehezen tudta megközelíteni a baleset helyszínét. Sérülteket nem találtak, nyolc illegális bevándorlót azonban elfogtak.

 Európában az utóbbi hónapokban a középpontba került a migráció kérdése, főképp miután több mint 800-an haltak meg egy menekülteket szállító, a Földközi-tengeren felborult hajón. Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggeli rádiós interjújában elmondta, a menekültkérdést júniusban komolyan tárgyalja majd az EU.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik