Nagyvilág

Copfcibálásért vették elő az új-zélandi kormányfőt

John Key (john key, )
John Key (john key, )

John Keynek bocsánatot kellett kérnie törzskávézója pincérnőjétől, aki nem vette a lapot. Pedig Key csak incselkedett, ahogy akkor is, amikor a Cápa hangeffektjeivel rontott rá a nőre.

Fura szokással égeti magát Új-Zéland miniszterelnöke John Key: a CNN szerint kedven kávézója egyik pincérnője anonim blogposztban panaszkodott arra, hogy a kormányfő rendszeresen meghúzza a copfját. A szokás nagyjából a tavalyi választási kampányban rögzült Key viselkedésében. A pincérnő azt írta, ugyan nem szólt korábban emiatt Keynek, de a mozdulataival jelezte, elege van ebből az incselkedésből.

Olyanokat is csinált néha, hogy magasra emelte a karjait és a Cápa-filmek izgalomfokozó hanghatásait utánozva közelített áldozatához. A nő erre inkább lehajolt és elslisszolt. Volt, hogy Key felesége is jelen volt, ő állította le a férjét, mondván, “hagyd már békén azt a szegény lányt”. Az akciókat Key hónapokon át folytatta annak ellenére, hogy a kávézó vezetője is jelezte neki, hogy ne tegye.

 

Key mára belátta, hogy “kicsiny incselkedése” (ő nevezte így) már sok lehetett a pincérnőnek, bocsánatot kért és két üveg saját bort ajánlott fel a nőnek. Azzal mentegette magát Key, miközben az első világháborús, gallipoli megemlékezésekre utazott, hogy mindig kellemes, családias, eleg hangulat van ebben az aucklandi kávézóban, ebbe belefér a viccelődés is. Hozzátette, amint rájött, hogy viselkedése zavaró, abbahagyta és elnézést kért.

Természetesen az ellenzék egyből nekiesett Keynek, mondván nem képes megfelelni komoly hivatásának és zaklatja az embereket. Az ország fő nőjogi szervezete elfogadta a bocsánatkérést, de hozzátette, nem elfogadható, hogy ennyire beépült a szexizmus a mindennapokra, még ha az csak egy lófarok meghúzását is jelenti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik