Nagyvilág

Kémkedéssel vádolták, hét év börtönt kapott egy

Izrael (Izrael, judaizmus, zsidó egyház, Isten tudja)
Izrael (Izrael, judaizmus, zsidó egyház, Isten tudja)

Az 56 éves férfi Iránnak kémkedhetett.

Izraelben hét év börtönbüntetésre ítéltek kedden egy iráni származású belga állampolgárt, aki a vádak szerint Iránnak kémkedett.

Ali Manszúri ügyét a Tel-Aviv közelében fekvő Lód településen tárgyalták. Az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy két fegyveres őr vezette a megbilincselt 56 éves férfit a vádlottak padjához.

Az Iránban született, majd házasság útján belga állampolgárságot szerzett férfit 2013. szeptember 11-én vették őrizetbe a Ben Gurion repülőtéren, az üzletembernél fényképeket találtak az Egyesült Államok tel-avivi nagykövetségéről, a légikikötő csomagkiadó folyosójáról és más izraeli helyszínekről.

Avigdor Feldman, Manszúri ügyvédje azt közölte, hogy a börtönbüntetésből levonják azt az időt, amelyet az elítélt előzetes letartóztatásban töltött. A jogász elmondta, valószínűleg nem fognak fellebbezni az ítélet ellen.

“A bíróság meghallgatta az érvelésünket, amely szerint nem került veszélybe Izrael biztonsága” – mondta Feldman. “Az iráni titkosszolgálat nyomást gyakorolt rá (Manszúrira) és a családjára. Úgy gondoljuk, hogy az ítélet igazságos és méltányos a körülményeket tekintve”.

Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét szerint Manszúrit 2012-ben szervezte be az iráni hadsereg elit egysége, a Forradalmi Gárda, hogy Izrael ellen kémkedjen. Szolgálataiért egymillió dollárt ígértek neki az irániak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik