Nagyvilág

Felajánlotta lemondását a dél-koreai miniszterelnök

A botrány azután robbant ki, hogy nemrégiben öngyilkos lett egy helyi iparmágnás, aki üzenetet hagyott hátra azon politikusok neveivel, akiket állítólag megvesztegetett.

Felajánlotta lemondását Ri Van Ku dél-koreai miniszterelnök hétfőn egy korrupciógyanús ügy miatt – közölte a kormánypárt egy magas rangú vezetője. A miniszterelnök helyzete amúgy is ingatag volt a kirobbant belpolitikai botrány miatt, ezért Pak Gun Hje dél-koreai elnök már korábban jelezte, hogy a következő hét elején fog dönteni a kormányfő sorsáról, miután visszatért tizenkét napos dél-amerikai körútjáról.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a keddi kabinetülést Ri helyett Csö Kjung Hvan miniszterelnök-helyettes fogja vezetni. A felajánlott lemondásról szóló híreket később az elnöki és a kormányfői hivatal is megerősítette.

A belpolitikai botrány azután robbant ki a távol-keleti országban, hogy nemrégiben öngyilkos lett egy helyi iparmágnás, aki üzenetet hagyott hátra azon politikusok neveivel, akiket állítólag megvesztegetett. A feljegyzés szerint Ri Van Ku 30 millió vont (nagyjából 7,7 millió forintot) fogadott el az üzletembertől. A politikus határozottan tagadta, hogy csúszópénzt kapott volna a férfitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik