Nagyvilág

A lengyelek szerint provokátorok Putyin motorosai

Putyin-enekel(960x640).jpg (putyin, oroszország, )
Putyin-enekel(960x640).jpg (putyin, oroszország, )

Az Éjszakai Farkasok a fejükbe vették, hogy átmotorozzák Európát, hogy így tisztelegjenek a második világháború hősei előtt, de nem mindenki látja őket szívesen.

A Putyin-barát motorosokról akkor írtunk először, amikor jött a hír, hogy átmotorozzák Európát. A legalább ötezer tagot számláló motoros klub saját honlapján hirdette meg az eseményt, amelynek keretében tagjai 6000 kilométert tennének meg Moszkva és Berlin között, több európai várost érintve. Mint azt honlapjukon is írják, a náci Németország felett aratott győzelem hetvenedik évfordulóját így akarják megünnepelni.

Közel sem osztatlan siker

Ewa Kopacz lengyel miniszterelnök szerdán provokációnak nevezte a Vlagyimir Putyin orosz államfőt támogató Éjszakai farkasok nevű orosz motoros klub azon tervét, hogy Lengyelországon is átvonulnának a második világháborúban aratott győzelem emlékére.

Lengyelországban sokan tiltakozásukat fejezték ki a rendezvény ellen. Emberek ezrei követelik a Facebook közösségi oldalon alakult csoportokban, hogy ne engedjék be az Éjszakai farkasok tagjait az országba. Az orosz állampolgároknak vízumra van szükségük az Európai Unióba való belépéshez.

A német belügyminiszter eközben közölte, a kormány tud az orosz motoros klub tervezett túrájáról, amelyet az “illetékes hatóságok figyelemmel fognak követni”. A berlini külügyminisztérium szóvivője pedig elmondta, eddig egyetlen hasonló csoport sem nyújtott be vízumkérelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik